advertise

بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان

لیستی از بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان

وقتی در تمام نقاط جهان، جوامع آگاه به این نتیجه رسیدند که برای برخورداری از سهم بیشتری از انرژی و برای تامین نیاز ملت خود به برق و سایر انواع انرژی، نیاز به کمی نوآوری و به‌روزرسانی علم و صنعت خود دارند، رشد در زمینۀ انرژی‌های تجدیدپذیر، مانند تولید برق با استفاده از نیروگاه‌ های بادی و یا تولید برق خورشیدی، از اهمیت بیشتری برخوردار شد. در این مقاله لیستی از بزرگترین نیروگاه های خورشیدی جهان را بررسی خواهیم کرد.
امروز در نقاط مختلف جهان نیروگاه ‌های خورشیدی، مزارع خورشیدی و پارک‌های خورشیدی که همه به نوعی با استفاده از نور و انرژی لایزال خورشید، برق تولید می‌کنند، احداث شده و به بهره برداری می رسند. در این مقاله سعی شده به تعدادی از نیروگاه‌های خورشیدی فعال و موفق با ابعاد بزرگ که سهم مؤثری در تولید برق منطقه مربوط به خود را دارند، پرداخته شود. این نیروگاه‌های بزرگ خورشیدی در نقاط مختلفی از جهان قرار دارند.

نیروگاه خورشیدی خورشیدی مورا در پرتغال

نیروگاه خورشیدی مورا در Alentejo کشور پرتغال که یکی از آفتابی ترین نقاط اروپا برای احداث نیروگاه‌های فتوولتائیک می ‌باشد، قرار دارد. این نیروگاه خورشیدی در دو مرحله شامل یک مرحله ۱۳ ماهه در سال ۲۰۰۸ و مرحله دوم در سال ۲۰۱۰ احداث گردید.
نیروگاه مورا با سرمایه‌گذاری اولیه ۲۵۰ میلیون یورو احداث شد.
ظرفیت نیروگاه فتوولتائیک مورا، ۴۶ مگاوات است و دارای ۳۷۶۰۰۰ پنل خورشیدی می باشد. ۲۰ مگاوات انرژی به این نیروگاه خورشیدی در فاز بعدی اضافه خواهد شد. مساحت نیروگاه خورشیدی مورا، ۱۳۰هکتار است و می‌تواند ۸۸ مگاوات ساعت انرژی الکتریکی در طول یک‌ سال تولید نماید.

پارک خورشیدی Waldpolenz در آلمان

پارک خورشیدی Waldpolenz یک نیروگاه خورشیدی به نسبت خاص‌تر در میان انواع نیروگاه ‌های خورشیدی راه‌اندازی شده در اروپا می ‌باشد. این نیروگاه خورشیدی که در یک پایگاه نظامی در شرق لاپیزیک آلمان احداث گردیده، به ‌عنوان عظیم ‌ترین نیروگاه خورشیدی فیلم نازکدر جهان شناخته شده ‌است. این نیروگاه فیلم نازک خورشیدی انرژی معادل ۴۰ مگاوات را تولید می ‌کند که بیشترین انرژی تولید شده از فیلم نازک خورشیدی در یک مجموعه خورشیدی می ‌باشد. این نیروگاه خورشیدی دارای ۵۵ هزار فیلم نازک خورشیدی است که می‌ تواند ۴۰ هزار مگاوات ساعت انرژی خورشیدی در طول یک ‌سال را تولید کند. هزینه ‌ای که برای ساخت این نیروگاه خورشیدی صرف ‌شده، چیزی در حدود ۱۳۰ میلیون یورو می‌ باشد.

پارک خورشیدی Puertollano در اسپانیا

پارک خورشیدی Puertollano در شهر رئال سوسیداد، ظرفیت ۵۰ مگاواتی دارد و برقی که این نیروگاه خورشیدی تامین می‌ کند، می‌تواند انرژی مورد نیاز ۳۹۰۰۰ خانوار را تامین کند. این نیروگاه خورشیدی باعث کاهش آلودگی هوا شده و از انتشار co۲ به میزان ۸۴۰۰۰ تن در سال جلوگیری می کند. در طول یک‌چهارم قرن (۲۵ سال) به میزان ۲۰۱ میلیون تن کاهش انتشار co۲ نتیجه تولید برق توسط این نیروگاه خورشیدی بزرگ می ‌باشد.

نیروگاه خورشیدی آرندو در اسپانیا

نیروگاه خورشیدی آرندو در اسپانیا یکی از بزرگترین نیروگاه های خورشیدی جهان است که در یک زمین ۷۰ هکتاری و با استفاده از ۱۷۲ هزار پنل خورشیدی و هزینه‌ای بالغ‌بر ۱۸۰ میلیون یورو ساخته ‌شده است، قادر است ۳۴ گیگا وات ساعت در سال انرژی تولید کند؛ که این میزان از انرژی توانایی تامین برق ۱۲۰۰۰ خانوار و کم کردن میزان انتشار گاز co۲ به‌اندازه ۱۷۵ هزار تن را دارا می ‌باشد. این نیروگاه خورشیدی ۶۲ درصد انرژی شهر لاریوخا را تأمین می ‌کند.

پارک خورشیدی Olmedilla در اسپانیا

پارک خورشیدی Olmedilla در کشور اسپانیا بزرگترین نیروگاه خورشیدی است که می‌تواند ۶۰ مگاوات برق در یک روز با تابش خوب تولید کند، مجهز به ۱۶۲۰۰۰ پنل خورشیدی مسطح می ‌باشد. این نیروگاه بزرگ که جنس پنل های خورشیدی استفاده ‌شده در آن از سیلیکون خالص و گران‌قیمتی می‌باشد، طی یک‌سال و سه ماه و با هزینۀ ۵۳۰ میلیون دلار احداث شده‌ است.

نیروگاه خورشیدی ان‌پی کونتا در هند

نیروگاه ان‌پی کونتا در هند در رتبه چهارم عظیم ‌ترین نیروگاه‌ های خورشیدی جهان قرار دارد. ظرفیت کنونی این نیروگاه ۹۷۸ مگاوات است و براساس پلنی که برای آن در نظر گرفته‌ شده، این ظرفیت قرار است به ۱۵۰۰ مگاوات برسد. این نیروگاه خورشیدی در محلی به مساحت ۳۲ کیلومتر مربع واقع شده ‌است.

هونگ شاگانگ در چین

نیروگاه هونگ شاگانگ چین یکی از بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان است که دارای ظرفیت عملیاتی ۵۷۴ مگاوات است. این نیروگاه چند فاز که توسط چاینا سینگ یس در استان گانسو همیشه در حال توسعه می ‌باشد، هنوز هم در حال ‌گسترش است و قرار است انرژی تولیدی آن تا ۸۲۰ مگاوات افزایش پیدا کند.

بنبن سولار پارک در کشور مصر

نیروگاه خورشیدی بنبن سولار پارک (Benban Solar Park)، تنها نیروگاه خورشیدی ذکر شده در این لیست طولانی است که در قاره آفریقا احداث شده است. این نیروگاه خورشیدی مصری در مکانی به مساحت ۳۷٫۲ کیلومترمربع ساخته شده و ظرفیت برق تولید شده توسط آن درحدود ۱۶۵۰ مگاوات می باشد.

سولار استار در آمریکا

نیروگاه سولار استار آمریکا بزرگترین نیروگاه برق جهان فتوولتائیک در آمریکا است که متعلق به گروه برکشایر هاتاوی وارن بافت می باشد. نیروگاه خورشیدی سولار استار امریکا ظرفیتی معادل با ۵۹۷ مگاوات را دارا می ‌باشد.

نیروگاه بادلا سولار پارک در هند

خورشیدی بادلا سولار پارک در حال حاضر یکی از عظیم‌ ترین مزارع انرژی خورشیدی در دنیا می ‌باشد. این پارک خورشیدی که مساحتی معادل ۵۶ کیلومتر مربع دارد، در حدود ۲۲۴۵ مگاوات ظرفیت برق تولیدی را دارا می باشد.

نیروگاه خورشیدی پاواگادا در هند

پاواگادا سولار پارک در هند نیز در زمره بزرگ ‌ترین نیروگاه‌ های خورشیدی جهان و همچنین بزرگ‌ترین نیروگاه های خورشیدی کشور هند قرار دارد. مساحت این پارک خورشیدی ۵۲ کیلومترمربع و ظرفیت برق تولیدی آن ۲۰۵۰ مگاوات می باشد.

برق خورشیدی داتونگ سولار پاور در چین

پروژه خورشیدی داتونگ سولار پاور تاپ رانر بیس در چین، درحال‌احداث می ‌باشد و در حال ‌حاضر ۱۰۰۰ مگاوات ظرفیت تولید دارد. اما در صورت تکمیل این پروژه ظرفیت برق خورشیدی تولیدی این نیروگاه عظیم ۳ هزار مگاوات خواهد شد.

مهندسی گرگان تابلو
مهندسی گرگان تابلو

نیروگاه خورشیدی تنگر دیزرت در چین

تنگر دیزرت سولار پارک در چین در جایگاه پنج پارک خورشیدی بزرگ جهان و همچنین دومین نیروگاه خورشیدی بزرگ در چین قرار دارد. این نیروگاه ۱۵۴۷ مگاوات برق تولید می‌ کند و در زمینی به مساحت ۴۳ کیلومترمربع احداث شده ‌است.

نیروگاه خورشیدی توپاز امریکا

نیروگاه خورشیدی توپاز در که در دشت کاریزو پلین در مرکز کالیفرنیا احداث شده ‌است، ظرفیت عملیاتی معادل ۵۵۰ مگاوات را دارا می ‌باشد و از نیروگاه های تازه تاسیس خورشیدی در امریکا می باشد.

نیروگاه خورشیدی هوانگا در چین

نیروگاه خورشیدی هوانگا هایدروپاور هینن سولار پارک در چین، از سال ۲۰۲۰ احداث شده و به بهره‌برداری رسیده ‌است. مساحت این نیروگاه ۵.۶۴ کیلومتر مربع بوده و ظرفیتی برابر ۲۲۰۰ مگاوات دارد.

نیروگاه خورشیدی-آبی لونگ یانگشیا در چین

نیروگاه خورشیدی آبی لونگ یانگشیا در چین در استان کینگای قرار داشته و دارای ظرفیت ۶۹۷ مگاوات می ‌باشد. زمانی‌که فاز دوم این نیروگاه در سال ۲۰۱۴ راه‌اندازی شد، نیروگاه خورشیدی آبی لونگ یانگشیا به بزرگ ‌ترین نیروگاه خورشیدی جهان تبدیل گردید.

پروژه انرژی خورشیدی کاموتی در هند

پروژه انرژی خورشیدی کاموتی در هند در سال ۲۰۱۶ توسط شرکت آدانی در تامیل نادو اجرایی شده است. می ‌توان گفت کاموتی، عظیم ‌ترین نیروگاه خورشیدی ساخته ‌شده در هند به وسعت ۱۲۰۰ هکتار می ‌باشد. ظرفیت این نیروگاه ۶۴۸ مگاوات اعلام شده ‌است.

نیروگاه ویلانوئوا در مکزیک

نیروگاه ویلانوئوا در مکزیک دارای ظرفیت ۶۴۰ مگاوات می ‌باشد و در سه ‌فاز ساخته شده‌ است و توسط شرکت انل گرین پاور ایتالیا در حال گسترش می ‌باشد.

نیروگاه برق خورشیدی یین چوان شینگ کینگ

پروژه خورشیدی یین چوان شینگ کینگ در چین که در اواسط سال ۲۰۱۸ کلید خورد، ظرفیت برق خورشیدی تولیدی بیشتر از ۵۰۰ مگاوات دارد.

پارک خورشیدی یانچی در چین

پارک خورشیدی یانچی در چین که فعالیتش را از سال ۲۰۱۶ آاز کرده است، ظرفیتی معادل ۸۲۰ مگاوات را دارا می باشد.

در این مقاله تعدادی از بزرگترین نیروگاه های خورشیدی جهان به همراه ذکر ظرفیت و مساحت و سال ساخت نیروگاه بررسی شد.
همانطور که مشاهده می شود، تعداد زیادی از این نیروگاه های بزرگ، در حال حاضر در کشور چین و همچنین در هند واقع شده اند و این نشان می دهد که این دو کشور در زمینه تولید برق خورشیدی نسبت به سایر کشورهای جهان فعالیت بیشتری داشته اند.

البته باید ذکر کرد که این نیروگاه ها، تنها تعدادی از نیروگاه های خورشیدی موجود در سطح جهان می باشند و قطعا در سایر کشورها نیز پروژه های خورشیدی بزرگ و موثری در دست اجرا و بهره برداری می باشد که جای امیدواری زیادی دارد.


سایر مقالات

تابلوهای کمپکت، قدرتی بزرگ در ابعاد کوچک

تابلوهای کمپکت، قدرتی بزرگ در ابعاد کوچک

تابلوهای فشار متوسط کمپکت، نسل جدیدی از تابلوهای برق هستند که با استفاده از تکنولوژی‌های نوین ، در ابعاد و وزن کوچکتر نسبت به تابلوهای سنتی طراحی و ساخته می‌شوند.

تابلوهای فشار متوسط سنتی: میراثی از کیفیت و ماندگاری

تابلوهای فشار متوسط سنتی: میراثی از کیفیت و ماندگاری

این تابلوها با ساختار سنتی و استفاده از قطعات باکیفیت، سال‌ها به عنوان رکن اصلی تاسیسات برق در صنایع مختلف، از جمله نیروگاه‌ها، کارخانجات، و شبکه‌های توزیع برق شهری، ایفای نقش کرده‌اند. تابلوهای فشار متوسط سنتی با وجود قدمت بالا، همچنان به دلیل کارایی، پایداری و سهولت تعمیر و نگهداری، مورد استقبال بسیاری از مصرف‌کنندگان هستند.

پیشرفت‌های چشمگیر در صنعت تابلوهای سیواکن

پیشرفت‌های چشمگیر در صنعت تابلوهای سیواکن

تابلوهای سیواکن به عنوان مدافعان صنعت برق، وظیفه‌ی حفاظت از تجهیزات الکتریکی در برابر خطرات الکتریکی مانند اتصال کوتاه، اضافه بار و نقص فاز را بر عهده دارند. این تابلوها با استفاده از تجهیزات حفاظتی مانند فیوزها، بریکرها، رله‌ها و سیستم‌های ارتینگ، امنیت و پایداری شبکه‌های الکتریکی را تضمین می‌کنند.

تابلوهای خاص: تضمینی برای عملکرد بی‌وقفه و قابل اعتماد

تابلوهای خاص: تضمینی برای عملکرد بی‌وقفه و قابل اعتماد

تابلوهای خاص به عنوان راه حل های سفارشی برای نیازهای منحصر به فرد در صنعت برق شناخته می شوند. این تابلوها با طراحی و ساخت دقیق، برای کاربردهای خاص و چالش برانگیز مانند صنایع سنگین، معادن، پالایشگاه ها، نیروگاه ها و سیستم های کنترل دقیق به کار می روند.

پله‌ای به انرژی پایدار: معرفی تابلوهای خازنی

پله‌ای به انرژی پایدار: معرفی تابلوهای خازنی

تابلوهای خازنی به عنوان مدافعان توان راکتیو، وظیفه‌ی جبران توان راکتیو در شبکه‌های الکتریکی را بر عهده دارند. این تابلوها با تزریق توان راکتیو خازنی به شبکه، به کاهش تلفات، افزایش راندمان، ارتقای پایداری و کاهش هزینه‌های برق کمک می‌کنند.

ویرایش تابلوهای توزیع: دروازه‌ای به دنیای برق

ویرایش تابلوهای توزیع: دروازه‌ای به دنیای برق

تابلوهای توزیع به عنوان مرکز فرماندهی برق، وظیفه‌ی توزیع امن و کارآمد برق را در شبکه‌های الکتریکی بر عهده دارند. این تابلوها با تجهیز به انواع تجهیزات کنترلی، حفاظتی و کلیدها، برق را از منابع تولید به منازل، ادارات و صنایع مختلف هدایت می‌کنند.

پست ترانس، راز توزیع برق در دنیای مدرن

پست ترانس، راز توزیع برق در دنیای مدرن

پست ترانس، قلب تپنده شبکه برق، دروازه‌ای برای ورود برق به خانه‌ها و صنایع، و راز توزیع امن و کارآمد آن در دنیای مدرن است. این غول‌های فلزی، با تبدیل ولتاژ بالا به ولتاژ قابل استفاده، نقشی حیاتی در زندگی روزمره ما ایفا می‌کنند.

پست بیست کیلو کمپکت: راه حلی قدرتمند برای شبکه‌های فشرده

پست بیست کیلو کمپکت: راه حلی قدرتمند برای شبکه‌های فشرده

پست بیست کیلو کمپکت یک نوع پست برق از پیش مونتاژ شده و فشرده است که برای توزیع برق در شبکه‌های فشار ضعیف (LV) به کار می‌رود. این نوع پست‌ها به دلیل اشغال فضای کم، نصب آسان و سریع، و قابلیت‌های متنوع، انتخابی ایده‌آل هستند.

تابلو برق کنتوری: قلب تپنده اندازه‌گیری و مدیریت مصرف

تابلو برق کنتوری: قلب تپنده اندازه‌گیری و مدیریت مصرف

تابلو برق کنتوری، عنصری حیاتی در سیستم‌های الکتریکی است که وظایف متعددی از جمله اندازه‌گیری دقیق مصرف برق، کنترل و مدیریت بار، حفاظت از تجهیزات الکتریکی و ارائه اطلاعات به مشترکین را به انجام می‌رساند.

تابلو برق: ارکستری بی‌صدا برای توزیع برق

تابلو برق: ارکستری بی‌صدا برای توزیع برق

تابلو برق محفظه ای فلزی است که تجهیزات الکتریکی مانند فیوز، کلید، کنتاکتور، رله و ... را در خود جای می دهد. تابلو برق ها در مکان های مختلف مانند منازل، ساختمان ها، کارخانجات و ... کاربرد دارند.

خطوط انتقال برق: شاهراه‌های انرژی

خطوط انتقال برق: شاهراه‌های انرژی

خطوط انتقال برق، شبکه‌ای عظیم از سیم‌ها و دکل‌ها هستند که برق را از نیروگاه‌ها به مراکز مصرف منتقل می‌کنند. این شبکه، رگ حیاتی دنیای مدرن محسوب می‌شود.

چند درصد برق کشور از آب پشت سدها تولید می‌شود؟

چند درصد برق کشور از آب پشت سدها تولید می‌شود؟

ساخت و استفاده از نیروگاه‌های برق‌آبی برای تولید الکتریسیته مورد نیاز کشور با توجه به اقلیم خشک ایران نمی‌تواند روش چندان درستی برای کمبود انرژی مورد نیاز باشد.

بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان

بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان

وقتی در تمام نقاط جهان، جوامع آگاه به این نتیجه رسیدند که برای برخورداری از سهم بیشتری از انرژی و برای تامین نیاز ملت خود به برق و سایر انواع انرژی، نیاز به کمی نوآوری...

تقسیم بندی تابلوهای برق

تقسیم بندی تابلوهای برق

کنترل و توزیع برق در دسته های زیر طبقه بندی می کنند: تابلوی اصلی فشار ضعیف: در پست برق و به طرف فشار ضعیف ترانس متصل بوده و برق مجموعه را توزیع و کنترل می کند.

مراحل کامل ساخت تابلو برق در کارخانه

مراحل کامل ساخت تابلو برق در کارخانه

نشریه ۱۱۰ سازمان برنامه و بودجه به عنوان مرجع حقوقی پایه؛ استانداردهای موجود در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور در مورد...

اخبار

حضور در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق

حضور در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق

گزارش تصویری از بازدید مهندس سروش ده باشی مدیر عامل شرکت گرگان تابلو از بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران

نصب ترانس 2000 آمپری

نصب ترانس ۲۰۰۰ آمپری

نصب ترانس جریان های ۲۰۰۰امپری
پست برق ۶۳/۲۰
شهرستان اق قلا
توسط تیم مهندسی گرگان تابلو

دیدار مشاور مدیریت برق مازندران از گرگان تابلو

دیدار مشاور مدیریت برق مازندران از گرگان تابلو

جلسه صمیمی و بازدید از کارخونه توسط مهندس اسدیان مشاور مدیریت برق منطقه ای مازندران
در تاریخ ۲۵دی ماه
در این جلسه ایشان بر ضرورت همکاری های دو جانبه در زمینه پست های برق استان گلستان نقطه نظراتی داشتند
همچنین شرکت مهندسی گرگان تابلو قول مساعد خود را در این زمینه اعلام کردند.

نمونه گالری گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

مهندسی گرگان تابلو

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.